Cikel razmišljanj o maternici – 1. del: Maternice, ki mi ne dajo miru

Pred nekaj tedni sem na fb-ju (po obisku starejše sorodnice, ki so ji odstranili maternico in mi je pripovedovala, da jih na KC odstranjujejo tudi ženskam starim šele okoli 40 let), postavila vprašanje ˝Kaj delamo ženske, da maternice, centri ženske moči in intuicije, ki bi nam naj dajale življenje, nočejo več živeti v našem telesu?˝ Od takrat me ta misel spremlja in zasleduje, oglašati pa se mi je pričelo tudi čedalje več žensk, ki imajo take ali drugačne probleme s svojimi maternicami. Ene preveč krvavijo, druge ne morejo krvaveti, tretje krvavijo 3 tedne v mesecu, ene ne morejo zanositi, spet druge zanosijo, ko samo pomislijo na moškega, nekatere imajo hormonalno ravnovesje čisto porušeno, druge imajo maternice že predelane v kreme za gube … 

Z maternico (svojo seveda) se precej aktivno ukvarjam že kako leto in lahko rečem, da je tako neverjetna in tako izjemna, da je kakršenkoli problem vezan nanjo alarm, ki je direktno povezan s tem kdo ste in zakaj ste tukaj.

Maternica je namreč center ženske moči in intuicije. V času inkvizicije in sežiganja čarovnic, ko je bilo nevarno biti modra, intuitivna ženska, nas je večina izgubila svojo moč, svojo poklicanost, svojo ženskost in utišala svojo maternico. Sedaj, ko je spet varno biti ženska, ko je varno biti intuitivna, ko je dovoljeno slediti sebi in ko so moški spet začeli sprejemati ženskost kot nekaj veličastnega (vsaj v nekaterih kulturah), so se maternice spet pričele oglašati in zahtevajo, da jih reaktiviramo.

V knjigi Womb wisdom, so opisane številne tehnike za ponovno vzpostavitev harmonije maternice, za postavitev mandale maternice (mandala maternice je energijska podporna struktura, ki jo nosimo ženske v maternici in ki nas, kadar je dobro postavljena, lahko vodi in podpira, v nasprotnem primeru pa zavira in nas dela sive miši ali agresivne, posesivne možače).

Danes bi rada za začetek cikla razmišljanj o maternicah z vami delila zgodbo plemena Hopi o tem, kako je bil ustvarjen človek: 

Stvarnik je zbral vse kar je ustvaril in rekel: ˝Nekaj želim skriti pred ljudmi, dokler ne bodo pripravljeni. Skriti želim vedenje, da so kreatorji svoje realnosti.˝ Orel je rekel: ˝Daj ga meni. Odnesel ga bom na luno˝. Stvarnik je odgovoril: ˝Ne, nekoč bodo prišli tja in ga odkrili˝, losos je nato rekel: ˝Jaz ga bom potopil na dno oceana˝. Stvarnik je odgovoril: ˝Ne, tudi tja bodo prišli˝. Bivol je predlagal: ˝Zakopal ga bom na veliki planjavi˝. Stvarnik je odgovoril: ˝Zarezali bodo v kožo zemlje in ga našli celo tam.˝ Stari krt, ki živi pod zemljo in nima fizičnih oči, ampak vidi vse s spiritualnimi očmi pa je rekel: ˝Skrij ga znotraj njih samih˝. In stvarnik je rekel: ˝Storjeno˝.

In tako je to vedenje sedaj v našem centru, v maternici. Z naraščanjem frenkvence zemlje, se to vedenje prebuja in od nas zahteva svojo pozornost. In kaj naredimo mi? Utišamo jo s tem, da jo enostavno odstranimo in predelamo v kozmetični pripravek. 

Opozorilo: Če ste bolj tehnične narave ali pa delate v zdravstvu, se vam bodo ideje cikla razmišljanj o maternicah zdele čisto odtrgane. Naj vam povem, to je čisto normalno. Stvari, o katerih bom pisala v tem ciklu, nimajo nobene dokazane znanstvene podlage in so za farmacijo dosti manj profitabilne kot odstranjevanje maternic. Prispevki so namenjeni tistim, ki jih prebujanje svoje ženskosti in intuicije zanima in ki bodo v njih začutili delček osebne resnice. Za ostale verjamem, da je na netu dovolj drugega, bolj primernega gradiva.

Košarica0
Košarica je prazna. Dodajte kakšen izdelek.
0