Rdeča zarja

Menstrualni kažipot za sodobno žensko, njeno samoraziskovanje in odkrivanje njenih globin.
Rdeča zarja je knjiga napisana za ženske, ki želijo ponovno odkriti svojo žensko naravo. Menstrualni cikel je namreč prav to - naša ženska narava. Ko ignoriramo cikličnost ali se ji odpovemo, se torej odpovemo svoji naravi. In nobena živa stvar na tem svetu ne more biti izpolnjena, če ne živi v skladu s svojo naravo.

RDEČA ZARJA vam na 278 straneh spregovori o cikličnosti.

To ni knjiga o menstruaciji in krvavitvah, to je knjiga o tem kako poteka celoten cikel, ne samo teden krvavitve. Vsak mesec gremo ženske skozi 4 letne čase. Zaradi podobnosti z letnimi časi v naravi jih tudi imenujemo kar tako kot v naravi – torej pomlad, poletje, jesen in zima. Vsak ima svoje zakonitosti in vsak lahko žensko popelje v drugačno raziskovanje sebe.

Če živimo v skladu s cikli, je življenje bolj enostavno in bolj zadovoljujoče. Prav kakor v naravi. Predstavljajte si, da sejete pozimi. Težko bi bilo že pripraviti zemljo, nato nič ne bi zraslo in ne bi se veselile pridelkov pa še lačne bi bile na koncu.

Tako je tudi v življenju ženske, če ne sledi svoji cikličnosti je ˝lačna˝. In dokler ne poznamo zakonitosti celega cikla, ženske večinoma sejemo pozimi in smo izmučene in lačne.

Cvetoče dekle

Knjiga za punce, dekleta in mame.
Se spomnite prvega pogovora, ki ste ga imele o menstruaciji z vašo mamo ali učiteljico v šoli? V najboljšem primeru je bil tehničen in čuden. Če niste imele sreče je bil sila štorast ali celo zastrašujoč. Morda ga ni bilo in vas je prva menstrualna krvavitev prestrašila za vedno.

CVETOČE DEKLE je namenjena dekletom, ki bodo v kratkem dobila menstruacijo, ki so jo že dobila ali jo imajo že nekaj časa in si želijo dobiti malo bolj poglobljeno informacijo o tem kaj to sploh je. Predvsem pa je knjiga čudovit pripomoček za vse mame, ki ne vedo točno kako bi tematiko predstavile svojim odraščajočim hčeram. Je odličen pripomoček za skupno branje in debate o različnih tematikah odraščanja. Uporabite jo lahko za dekliške kroge ali pa jo preberete same, če še niste razmišljale o menstrualnem ciklu, ki je ženski dan za samo-regeneracijo, čiščenje in duhovno rast.

Napisana je kot pravljica. 10 let stara Tia dobi med kopanjem z mlajšo sestrico svojo prvo menstruacijo. Po začetnem preplahu zaradi krvi mami obe dekleti pomiri in razloži kaj menstrualni cikel je, čemu je namenjen in pa kako bo šla Tia vsak mesec skozi različne faze, v katerih ima na voljo različne ˝super moči˝. Pove tudi zgodbico, ki jo je izvedela od starke na koncu vasi in pripoveduje o tem kakšna naloga je bila zaupana ženskam. Punčka, dekle in ženska se med pogovorom dotaknejo tudi tematik menstrualnega počitka, avtomatskih navad, prepričanj, pomena pubertete in praktičnih nasvetov kaj je v posameznih delih cikla smiselno početi.

Razumeti žensko. Misija nemogoče?

Knjiga za moške, ki se sprašujejo kako razumeti žensko naravo.
Vsak moški, ki živi z žensko, živi v resnici z vsaj štirimi različnimi ženskami. Ker se tega ne zaveda prihaja do neljubih in pogosto nepotrebnih zapletov v komunikaciji. Več o tem sem spregovorila v TEDx Ljubljana govoru, ki si ga lahko ogledate na povezavi: Kaj ima menstrualni cikel z razumevanjem žensk?

​Knjiga “Razumeti žensko. Misija nemogoče?” je napisana za vas:

če si želite o ženskah in njihovi naravi izvedeti več,

če si želite, da vam nekdo pove kdaj je ja ja, kdaj je ja ne, kdaj je ne ne in kdaj je ne ja,

če imate ženske radi, vendar ste zmedeni glede njihovih muh,

če se vam zdi, da nikakor ne morete narediti stvari tako, da bodo prav,

če ste nad ženskami že zdavnaj obupali,

če menite, da jih kar dobro poznate in bi radi svoje poznavanje še poglobili,

če bi radi dobili ˝navodila za uporabo˝žensk.

Čeprav je knjiga napisana za moške, jo pogosto kupijo za svoje soproge ženske, ki se zavedajo svoje cikličnosti in vedo, da bo obema koristilo, če jo bo razumel tudi moški.

Avtorica popelje moškega skozi razlago ženskega cikla skozi 4 letne čase. Razumljivo, zabavno in koristno branje za moške, ki si želijo kvalitetnejše odnose. 

Košarica1
Skupaj
134,00 
1