Pred leti me je, tako kot morda mnoge od vas, zajela ideja, da bi kreirala svoje življenje, da lahko imam in dosežem karkoli si zaželim. In sem. In ko sem imela že skoraj vse, sem se ustavila in ugotovila, da nisem niti malo bolj zadovoljna, kot sem bila, ko sem bila na začetku. Bila sem le malo bolj utrujena in živela sem v večjem udobju. Vprašala sem se, zakaj. Ni tako, da bi morala biti sedaj srečna in izpolnjena? Nato sem zbolela in izgubila čisto vse in bila na neki način bolj srečna kot prej. Spet sem se vprašala, zakaj.

Na koncu sem ugotovila, da ko sem kreirala, je v resnici kreiral moj um. In moj um je mislil, da če bom uspešna, polna denarja, če bom živela v krasnem okolju, bom pa srečna.

Začela sem raziskovati um in ugotovila, da je zelo koristen za vsakodnevna opravila, ko pa pride do izpolnjenosti, zadovoljstva, radosti, pa mu marsikaj res ni jasno. Ko se je vse sesulo, sem se usedla in nekaj časa raziskovala, kaj je tisto ultimativno, kar me zanima. Takrat sem za učiteljico izbrala radost. Kaj če se lahko namesto od uma učim od radosti?

To popotovanje me je nato pripeljalo do tega, da se danes na neki način želim umakniti življenju in mu dovoliti, da živi skozi mene. Nič več ne želim biti jaz tista, ki kreira. Moja naloga je, da sem dovolj pretočna, da zaznam potenciale, ki se ponudijo in dovolj pozdravljena in pogumna, da si tem potencialom upam slediti. In kadar opazim, da nisem dovolj pogumna in pozdravljena, je moja iskrena želja, da rano, ki se mi kaže, pozdravim, da lahko sledim temu, kar želi zaživeti skozi mene.

Zato sem ustanovila Akademijo za harmonijo življenja, ki je namenjena raziskovanju, kako pustiti Življenju, da teče skozi mene, da ustvarja skozi mene, da me živi.

In moj kompas je tole: ko plavam proti toku, je težko, ko se vmeša um, je prazno, ko sem pretočna za življenje, sem izpolnjena.

Vabljeni na skupno popotovanje vsi, ki vas vleče podobna pot.

Sem ustanoviteljica društva Sijaj, s katerim smo leta 2016 izvedli prvo slovensko (in morda prvo na svetu) raziskavo o menstrualnih ciklih. Vprašali smo se, ali je vse to, kar o cikličnosti po vsem svetu učimo, nujno tudi res. Fakulteta za družbene vede je zelo radodarno pristopila k reševanju te zares zvite uganke in predano delala grafe. Rezultate si lahko pogledate v knjigah Rdeča zarja in Cvetoče dekle.

Sem tudi direktorica Akademije za harmonijo življenja, v kateri s številnimi ženskami raziskujemo, kaj pomeni biti ženska, in še posebej, kaj pomeni biti ženska v sodobnem času in kaj pomeni biti ženska zame. To raziskovanje nas vodi od Delavnic za maternice z odgovornimi lastnicami (3 stopnje – priprava baze, harmonizacija maternice in odlaganje bremen), prek Delavnice Srce & Maternica, delavnice Ona & On v meni, delavnice Energijsko povezovanje z maternico in celoletnega programa ženskih srečanj Ženska Ženski – izmenjevalnica znanj do spletnih programov Živeti Žensko, Miome imam! Kaj pa zdaj? in Zdravljenje linije prednikov. Individualno se srečujemo na osebnih svetovanjih s pomočjo vibracijske kineziologinje in globinskih sproščanjih Cultural Bodywork.

Sem avtorica treh knjig o ženski naravi, ki jo je najlažje raziskovati skozi menstrualni cikel. Rdeča zarja je napisana za odrasle ženske, ki se želijo raziskovati, Razumeti žensko. Misija nemogoče? je za moške, ki si nas iskreno želijo razumeti in ljubiti z vsem, kar smo. Cvetoče dekle pa je za dekleta, da dobijo prvi uvid v darove, ki jih prinaša cikličnost.

V prostem času sem predvsem navdušena plesalka tanga, raziskovalka narave in številnih “žensk”, ki živijo znotraj mene.

Če me želite malo bolje spoznati, vas vabim na nekaj skupnih srečanj.

Prvo, ki ga predlagam, je moj govor na TEDx Ljubljana. Ni čisto tak, kot da se pogovarjate z mano osebno, ker je za njim stala ekipa TEDx, skupina izurjenih ljudi, polnih ljubezni, ki skrbijo za to, da so govori jasni in primerni za širok krog ljudi. Sama pa sem tudi stala pred 3000 očmi, ki so zrle vame, in povem vam, nisem človek, ki bi užival v nastopanju. Po dveh terapijah pred nastopom mi je na koncu uspelo tole.

Drugi “dejt”, ki vam lahko pomaga, da me bolje spoznate, je pogovor s krasno Saro Aranel. Spregovorili sva o prizemljeni duhovnosti. Ob poslušanju vas vabim, da tudi same pogledate, kakšna so vaša trenutna mnenja na to temo.

Jernej Picelj me je pred kratkim nagovoril z izzivom. “Bi podelila svojo zgodbo za mladostnike, ki so na razpotju in morda obupujejo, ker mislijo, da bi jim moralo biti že vse jasno, pa jim morda še ni?” In z veseljem sem spregovorila o svoji poti, ker se še zelo dobro spomnim, kako sem si v puberteti in tudi kasneje želela, da bi mi bilo že končno enkrat vse jasno.

Leta 2022 sem imela tudi čast govoriti na Flow Summitu, mednarodnem srečališču krasnih ljudi, učiteljev, terapevtov in “čudakov”. Govorila sem o tem, kako vidim, da se je zavest pri ženskah spreminjala v zadnjih desetih letih. Tokrat so svoje videe poleg mene prispevali še: Anita Morjani, Teal Swan, Gregg Braden, Joe Dispenza, Eckhart Tolle, Deepak Chopra, Sadghuru, Louise Hay, Katie Byron, Deva Premal in Mitten ter številni drugi.

Zdaj pa vas vabim, da raziščete spletno stran. Videov in zapisov je namreč še veliko več. Vesela bom, če najdete kakšno koristno idejo in jo zaživite.

Kam bi želela naprej?

Knjige o menstrualnem ciklu

Knjige

Če vas zanima raziskovanje menstrualnega cikla vas vabim, da preberete katero izmed knjig na to temo.
Programi Vesne Juvan

Programi

Tematski programi v živo, preko spleta ali pa v obliki hibrida so primerni, če želite delati malo bolj poglobljeno
Blog Vesne Juvan

Blog

Zanimiva razmišljanja iz vsakodnevnega življenja vas lahko popeljejo na pot raziskovanja lastnega življenja.
Košarica0
Košarica je prazna. Dodajte kakšen izdelek.
0