V iskanju poslanstva

V času, ko je iskanje poslanstva moderno, ko imamo celo tečaje za to, da bi ga našli in ko se zdi, da če ga ne najdem in celo dokler ga ne najdem, nikakor ne morem biti srečna, se bo zdel tale zapis malce čuden in neprimeren za sodoben čas. Pa vendar ga objavljam za vse ženske, ki se jim zdi, da so v čakanju na poslanstvo ohromljene …

Poslanstvo je v domeni moške energije. In vsi imamo znotraj sebe obe, tako žensko kot moško. Če imate veliko bolj izraženo moško energijo, potem je poslanstvo za vas pomembno. Če so vam jo v času odraščanja samo natrenirali, pa v resnici v vas spi neprebujena, nezačutena in neizražena ženska energija, ki čaka na vaše dovoljenje, da se izrazi. Veliko žensk, ki pridejo na Delavnice za maternice z odgovornimi lastnicami pride v iskanju te notranje ženske, ženstvenosti če hočete, ki jih čedalje bolj glasno kliče.

Če je torej poslanstvo v domeni moške energije, kaj je potem domena ženske? Zakaj nam je tako težko najti poslanstvo, in zakaj se pogosto zgodi, da se zdi, kot da se poslanstvo odmika in spet primika, dobiva različne oblike in ko se nam že zdi, da je to to se zjutraj zbudimo in ugotovimo, da nas kliče čisto nekaj drugega?

Ženska kvaliteta energije je usmerjena na drugačen način kot moška in nikoli nas niso naučili kako jo zares uporabiti za kreiranje. Ko na delavnicah rečem da smo ženske na svetu zato, da prinašamo življenje se večini zasvetijo oči. Nekaj v njih se zgane in prebudi. Življenje seveda ne pomeni nujno rojevanje otrok. Nekatere si srčno želijo rojevati projekte. Življenje je življenje, tok, iskrice v očeh, magic, lepota, pretočnost, gibanje. Je cel spekter, ne samo kvalitete ´device marije´ (zanalašč pisano z malo začetnico, ker ne govorim o dejanski ženski, ampak energiji, ki smo jo pripisali ženskam in jih s tem omejili na pridne poslušne punčke, čeprav verjamem, da je bila Marija daleč od pridne punčke). 

Nekatere se še spomnite mojega zapisa o dveh zelo bogatih avstralskih punčkah, ki sta imeli toliko igrač, da je bila z njima napolnjena cela hiša (velika hiša seveda). Meni se je zdelo, da bi se mi zmešalo. Ker, kako se sploh lahko igraš, če v tej zmedi obilja nič ne najdeš. Zamislite si igre trgovine, ki smo se je tako rade igrale v otroštvu. Preden ugotovim v katerem nadstropju in v kateri sobi je blagajna, me že mine, da bi se igrala. Je res? In to se nam s patriarhalno usmerjenostjo dogaja ženskam. Kreiramo iz glave in potem iščemo ˝igračke˝, dokler nas ne mine, da bi se sploh še igrale.

Vendar pa ti dve punčki (stari 2 in 4 leta) sploh nista bili zmedeni. Niti malo. Ni mi bilo jasno kako je to mogoče, zato sem ju začela opazovati. Ugotovila sem, da se sploh ne igrata tako, kot smo se bili navajeni mi. Nista rekli: ˝Hej, a se greva trgovino?˝ in potem mrzlično iskali blagajno. Ne. Rekli sta. ˝Se greva igrat?˝ in pogledali okoli sebe kaj že je. Katere igračke so na voljo in katero igrico lahko spleteta iz njih. Nič ni bilo zabetonirano, vse je bilo tekoče in odprto in delovali sta iz obilja, ne iz pomanjkanja. 

In ti dve deklici, drage moje, poosebljata žensko energijo. Življenje namreč ves čas teče in če obrnemo svoj način funkcioniranja na to kar že je, lahko s svojo pretočnostjo to življenje prinesemo v resničnost, ga udejanjimo, rodimo, če želite. 

Zato se sama rajši kot iskanju poslanstva posvečam temu, da prisluškujem življenju. Morda se za trenutek ustavite in poglejte, kaj vam je bolj privlačno: vas bolj privlači ideja, da bi našle poslanstvo in potem to delale v neskončnost ali vas bolj privlači ideja, da bi rojevale življenje in gledale kaj že je in kako to udejanjiti v svetu?

Če vas bolj poslanstvo, potem seveda nadaljujte z iskanjem. Če pa vas bolj ideja tega, da dovolite življenju, da teče skozi vas, potem preusmerite svoj način delovanja in glejte kako lahko v vsak trenutek prinesem več življenja.

Kako je lahko zaradi tega ker sem jaz tukaj ta trenutek bolj živ? In tudi, če ste poslanstvo že našle, preskusite znotraj tega življenje v toku, življenje v življenju tako rekoč. Boste videle kako zelo žive boste postale in kakšna čudovita sila teče skozi vas.

Košarica0
Košarica je prazna. Dodajte kakšen izdelek.
0