Ste krava?

Marsikoga je tale naslov razjezil. Nedvomno nas je mnogo preživelo otroštvo v raznih večinoma neprimernih žaljivkah, tako da vam tega niti ne morem zameriti. Vendar tokrat vprašanje ni namenjeno temu, da bi vas žalilo. Tokrat imam, ko rečem krava, v mislih specifično lastnost krav, ki jo včasih nase, v malo spremenjeni obliki, prevzamemo tudi ljudje. Po mojih izkušnjah ženske še posebej.

Krave imajo to srečo, da lahko jedo in jedo in si nabunkajo svoje vampe do onemoglosti kadar je hrana na voljo, nato pa se zleknejo v prijetno senčko in ure dolgo žvečijo kar so prej pojedle. Si predstavljate kako praktično je to? Pridete nekam kjer je ogromno res kvalitetne in dobre hrane in jeste 4 ure in potem imate cel teden mir s to hrano. Počasi jo okušate in na koncu prebavite. Ko zmanjka, se spet najeste. Praktično. 

Vendar pa tokrat, ko govorim o prebavi nimam v mislih prebave hrane. Ljudje namreč to sposobnost krav pogosto prenesemo na prebavo emocij. Goltamo žalitve šefov, otrok, partnerjev, prijateljic, sistema, jezo ki nam jo zjutraj sproži budilka ali pa preprosto dejstvo, da stvari niso tako popolne, kot smo si mi zamislili, da bi morale biti. Včasih goltamo dejstvo, da nas ljudje ne sprejemajo takšne kot smo v resnici. Pozabimo, da jim nismo nikoli pokazali kdo smo, pozabimo da smo nasedli romantični predstavi, da če bi nas imeli zares radi, bi sami odkrili in bi nas zares videli in sprejeli brez trohice zavračanja ali kritike. Z odprtimi rokami. Tudi tam kjer se ne moremo sprejeti sami. In nato …

Vse to se napoka v nas čisto do zgornjega roba in ko je vamp poln, gremo domov. In ko naj bi imele čudovit in brezskrben prosti čas, morda intimne trenutke s svojimi najdražjimi ali pa brezskrbno pohajkovanje v naravi, me žvečimo. Znova in znova, včasih leta dolgo, vlačimo emocije iz svojih trebuhov in jih umsko prežvekujemo in spravljamo tako stokrat prežvečene nazaj, samo zato, da jih takoj, ko imamo spet čas, ponovno prežvečimo. Nikoli jih iz trebuha ne spravimo naprej, ampak jih samo razgibavamo v črti trebuh – glava.

Namesto, da bi se v prostem času ali celo v spanju regenerirali, osvežili, naužili svobode in lepote, mi prežvekujemo. Hranilne snovi smo že zdavnaj pocuzali iz njih, od okusa je ostala samo še grenkoba, barve praktično več ni mi pa še kar žvečimo.

Vsake toliko se ustavimo in si zaželimo, da bi si lahko privoščili dopust od nas samih.

Probali smo namreč že morje in hribe in tujino in poležavanje v svojem stanovanju, pa nič ni pomagalo, ker smo vedno znova tja s sabo vzeli tudi sebe. 

Če se v zapisu prepoznate vas vabim, da za začetek opazujete koliko ste kravjega karakterja. Dnevno si zapisujte kaj ste ponovno prežvekovali. Če opazite, da je tega v vas kar nekaj, najprej še malo opazujte, da vidite celoten učinek, ki ga ima na vas. Nikamor se ne mudi. Po kakem mesecu opazovanja, boste pripravljeni, da spremenite kravje navade in najdete človeku bolj prijazne načine bivanja. Ne bo se vam treba trudit, da bi to naredili, ker boste videli razdejanje, ki ga prinaša v vaše življenje. Pa ne pozabite se zraven tudi vsaj malo zabavati. <3

Košarica0
Košarica je prazna. Dodajte kakšen izdelek.
0